Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto w to grać?

Spanga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to tak opisze:

-Dzieci są ale osoby starsze je wyśmiewają.

-Skiny z TF2 to rzecz którą NIKT nie trade'uje (wyjątek te z CS:GO ale spam jest mały)

-Gra mimo dzieci nie jest zniszczona,więc możesz grać spokojnie ;]

Opublikowano

TF2 nie jest zniszczone a jedynie trochę opustoszałe w porównaniu do tego co było kiedyś, a "trejderów" ciężko spotkać bo chyba CS:GO ich przyciągnęło.

Sam byłem zaskoczony jak po dwuletniej przerwie włączyłem TF2 ile kontentu dodało Valve. Na początku zepsuli grę przechodząc na F2P ale już się zrekompensowali tymi eventami :P

Opublikowano

TF2 nie jest zniszczone a jedynie trochę opustoszałe w porównaniu do tego co było kiedyś, a "trejderów" ciężko spotkać bo chyba CS:GO ich przyciągnęło.

Sam byłem zaskoczony jak po dwuletniej przerwie włączyłem TF2 ile kontentu dodało Valve. Na początku zepsuli grę przechodząc na F2P ale już się zrekompensowali tymi eventami :P

I trochę zje*ali dodając skiny (które będą chyba w każdej grze shooter,w PD2 są,w COD AV nawet ;__; )

Co do trade'ów to masz w luj serwerów od tego,nie mówiąć o spamie na backpack.tf / trade.tf / tf2outpost.com

Handlują itemami z CS:GO,Doty2 jak i TF2 więc jest czego szukać ;]

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie warto porównywać TF2 do CSGO. Dzieci w tf2 raczej nie przeszkadzają tak bardzo jak te w csgo. W tf2 jak widzisz dziecko na serverze najzwyczajniej w świecie je mutujesz i koniec . A gdy będzie próbowało ci przeszkadzać to raczej samo zginie psując sobie statystyki a nie tobie :yay: Oczywiście mówię tu o serverach valve, bo servery społeczności zwykle nie są aż tak bardzo zaludnione przez dzieci.  :D

Porady do: CSGO, Terraria, BF4, WOT, WOT Blitz, Trove, LoL oraz Fifa!

jClHFR0.gif

Opublikowano

Znaczy urok TF2 jest taki że ludzie nie mają spiętej dupy jak grają. Ponieważ jak grasz w cs to ludzie są tacy spięci a jednak gry są po to żeby trochę się zrelaksować. TF2 ma to do siebie że ma wiele klas: Sniajper,Scout,Heavy,Enginer,Pyro,Spy,Demoman,Medic o Soldier. To jeszcze nie wszystko ponieważ te klasą mają dodatkowe itemy(bronie,ubranka,itp). Znaczy TF2 jest Free to play więc czasem można się wkurzyć jak ktoś ma kase i kupuje jakieś ubrania taunty itp. Jednak normalny gracz może też zdobywać itemy. Ja sam grałem w TF2 168 godzin znaczy dla niektórych to mało jednak jak ktoś grał 100 godzin to może coś powiedzieć o grze. Jak coś polecam zagranie w TF2.

Opublikowano

@Makka_Pakka

To jest dobrze zrecenzowana gra :)

A co do tematu:

Ściągnąłem grę i faktycznie macie rację.

Na szczęście nie ma spamu dzieciaków, a to że jacyś bogacze maja drogie itemy mi nie przeszkadza. Dzięki.

Opublikowano

W jakim sensie większa grywalność? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Masley

W TF2 ludzie sobie starają pomóc a w CS:GO to pierwszy zabity zacznie wyzywać jaki to team jest zjebany.

Sądzę że chodzi o to że teamy w CS:GO sobie nie pomagają a w TF2 pomagają.

Opublikowano

No w sumie racja. Niby cs go to gra drużynowa, a drużynowa jest dopiero jak się zacznie z kolegami grać. ( zresztą i wtedy nie zawsze ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Porządnie zrobiona gra F2P

Tylko istnieją zasady graczy P2P:

1. Nie masz czapki - jesteś n00bem

2. Nosisz czapkę Gibusa (Widmowy Cylinder) - tak jak na górze...

2. Nawet jeśli masz tego Gibusa a dobrze grasz - i tak jesteś n00bem...

3. Według graczy jeśli masz czapkę zawsze lepiej grasz (napewno...)

Tak pozatym to dużo broni, znaczy więcej kosmetyków niż samych broni, fajna "animowana" grafika gry, dużo śmiesznych glitchy które są odkrywane co każdy uptade m.in. glitch który pozwala siedzieć pod mapą i rozstrzeliwywać graczy a oni nic nie mogą zrobić (i tak cię nie trafią...). Gra pełna dzieci Call Of Duty. Na serwerach Valve jest mało dzieci ale na serwerach społeczności jak np. na mapach typu Orange jest ich pełno... Psują każdemu rozgrywkę. Oprócz strzelania się, można tańczyć, robić fikołki, jeść kanapki, i przyjaźnić się z wrogami dając im ich kanapke (na 70% przestaną cię atakować). Jeśli nie lubisz zbytnich rozprysków krwi na cały ekran są takie okularki które to wszystko zamieniają w tęcze, baloniki i wiele innych chorych rzeczy.

Moja ocena gry: 8/10

I warto w nią zagrać :)

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

3. Według graczy jeśli masz czapkę zawsze lepiej grasz (napewno...)

Nie wiem na jakich serwerach grasz, ale zawsze gdy my widzieliśmy kogoś z unusualem to właśnie go wyśmiewali, od razu uznawało sie go jako nubka który myślał że razem z czapką kupi skilla. I zazwyczaj to się sprawdzało. Podobnie jest w LoLu ze skinami.

Z gibusem masz rację, ale to mnie akurat zawsze śmieszyło. Ta czapka serio jest brzyda. Ale nie maproblemu, zawsze można ją zdjąć. Odkąd sprzedałem wszystkie itemy grałem "nago" przez jakieś 200 godzin i jeszcze nikt mi nie wypomniał brak świecidełek.. No i "f2p" często używa się jako wyzwiska, ale nikt nie traci czasu na serio sprawdzenie czy ma premke. "f2p" znaczy tyle co "newbie" nieważne czy już kupił czy nie.

Opublikowano

Nie wiem na jakich serwerach grasz, ale zawsze gdy my widzieliśmy kogoś z unusualem to właśnie go wyśmiewali, od razu uznawało sie go jako nubka który myślał że razem z czapką kupi skilla. I zazwyczaj to się sprawdzało. Podobnie jest w LoLu ze skinami.

Z gibusem masz rację, ale to mnie akurat zawsze śmieszyło. Ta czapka serio jest brzyda. Ale nie maproblemu, zawsze można ją zdjąć. Odkąd sprzedałem wszystkie itemy grałem "nago" przez jakieś 200 godzin i jeszcze nikt mi nie wypomniał brak świecidełek.. No i "f2p" często używa się jako wyzwiska, ale nikt nie traci czasu na serio sprawdzenie czy ma premke. "f2p" znaczy tyle co "newbie" nieważne czy już kupił czy nie.

Ja zamiast gibusa mam "Głowę Pełną Pary" (Head Full of Steam). Ale ja szczerze jak ktoś słabo grał czy coś, zawsze go wyzywali. I to mnie w społeczności Tf'a denerwuje, że większość siebie w ogóle nie szanuje :(

Co do czapek itd. ja np. z "Zabawką Zawodowca" cały czas strzelam body shoty a jak już komuś zajumie z podłogi AWP to cały czas heady strzelam :P Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, może chodzi o pewność siebie...

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

Ja zamiast gibusa mam "Głowę Pełną Pary" (Head Full of Steam). Ale ja szczerze jak ktoś słabo grał czy coś, zawsze go wyzywali. I to mnie w społeczności Tf'a denerwuje, że większość siebie w ogóle nie szanuje :(

Co do czapek itd. ja np. z "Zabawką Zawodowca" cały czas strzelam body shoty a jak już komuś zajumie z podłogi AWP to cały czas heady strzelam :P Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, może chodzi o pewność siebie...

Co zrobisz nic nie zrobisz.W TF2 mam przegrane ponad 2000 godzin i wiem co widzę - wyzwiska na F2P padają, ale od czego ma się opcje zmutowania ;=;

Zabawka zawodowca to czapka? :O

AWP jest reskinem zwykłej snajpy a co do zabawki zawodowca czy też machiny to większość z nich ma "opóźniony" strzał i przy celowaniu w głowe (podążaniu za nią) ze zwykłą snajpą zabijesz a z machiny nie.Zależy też w którą strone przeciwnik idzie i z jaką prędkością.

Opublikowano

Co zrobisz nic nie zrobisz.W TF2 mam przegrane ponad 2000 godzin i wiem co widzę - wyzwiska na F2P padają, ale od czego ma się opcje zmutowania ;=;

Zabawka zawodowca to czapka? :O

AWP jest reskinem zwykłej snajpy a co do zabawki zawodowca czy też machiny to większość z nich ma "opóźniony" strzał i przy celowaniu w głowe (podążaniu za nią) ze zwykłą snajpą zabijesz a z machiny nie.Zależy też w którą strone przeciwnik idzie i z jaką prędkością.

Źle mi się napisało z Zabawką :P

Najwyżej przeniosę się na domyślną snajperkę bo chyba z niej najłatwiej strzelać

Pozatym lubie reskiny  ^^

dlaczego to czytasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...